Daniel och Erik slirar in på Daniels stammishak Phil Hughes på Upper East Side och bubblar om hur man bäst hittar divebarer (ungefär: grannskapsbar eller ölcafé) i amerikanska storstäder. Och Erik glömmer vilken whisky han provade i Kentucky för en vecka sedan.
Daniel och Erik går runt i bartäta favoritdistriktet East Village och minns blöta krogrundor och sena cocktailkvällar i Alphabet City och längs E7th Street – så som vi hoppas att East Village åter ska vara när effekterna av coronakrisen klingat av. Avsnittet spelades in innan pandemin slog till hårt mot New York i mars 2020.
Här ligger East Village:
Bilder från East Village:
East Village. Foto: Erik BerginDeath & Co, en av New Yorks bästa drinkbarer. Foto: Erik BerginVy från tak på E12th Street, East Village. Foto: Erik BerginEast 14th Street i februari 2020. Foto: Erik BerginRUN DMC som väggmålning: Foto: Erik Bergin.Avenue A vid Tompkins Square Park. Foto: Erik Bergin.Nybygge vid södra sidan av 14:e gatan. Bilden från februari-mars 2020. Foto: Erik Bergin.
Daniel och Erik hamnar på cocktailbaren Angel’s Share igen och pratar om var man lämpligen går för att avnjuta New Yorks bästa cocktails.
Här ligger Angel’s Share:
→ Observera att podden spelades in innan utbrottet av coronaviruset exploderade i New York i mars. För tillfället är barer, restauranger och många andra verksamheter till stor del stängda för att minska smittspridningen. Läs mer här (New York Times).
Daniel och Erik babblar om vad som egentligen är New Yorks själ, medan de dricker drinkar och slänger i sig en lyxlunch på NoMad Bar, New Yorks bästa bar på West 28th Street.
New York-podden ramlar in på en av New Yorks mest genuina dive bars, eller ölcaféer på svenska, Reif’s Tavern på Upper East Side, för det tredje avsnittet om kulturinstitutionen dive bars.
Här ligger Reif’s Tavern:
Missa inte våra två tidigare dive bars-avsnitt, #23 och #42.
Daniel och Erik är tillbaka med en ny podd där de hinkar margaritas i West Village, käkar fish tacos och babblar om New Yorks bästa mexikanska hak och lokala kedjor.
Podden är inspelad på Tacombi i korsningen Bleecker och Cornelia Street som ligger här:
Tacombi, 255 Bleecker Street.
Gillar du mexikanskt: missa inte vår tidigare mex-podd från East Village som finns här.
Vi inleder det nya året med att dricka finvin på utmärkta Gottino i West Village och prata om stans övriga bästa vinbarer — och även var du hittar delstatens New York bästa vingårdar.
Här ligger Gottino Enoteca e Salumeria där podden är inspelad:
New York-podden beger sig till EN Japanese Brasserie i West Village, där vi unnar oss ett par sake-flighter och surrar om varför denna dryck är så god och spännande.
EN Japanese BrasserieProfessor SakeEN:s vackra barEn Classic Sake FlightBergin provar sakeOfiltrerad sake som ser lite ut som diskvattenEn glimt in i EN:s huvudavdelning
Daniel Svanberg och Erik Bergin dyker i veckans New York-podd åter rakt in i den mest genuina och ofiltrerade av alla amerikanska nöjesinstitutioner: dive bars.
Avsnittet inleds på klassikern d.b.a. och avslutas på Blue & Gold Tavern.
Här ligger den:
Missa heller inte förra dive bar-avsnittet som finns här.
Daniel Svanberg och Erik Bergin slirar in på Angel’s Share i East Village lagom till etablissemanget öppnar och väntar sedan en evighet på drinkarna medan de pratar om New Yorks dolda speakeasy-barer.
Här ligger Angel’s Share där podden är inspelad:
Mer information om uppkomsten av speakeasy-barer finns hos Wikipedia.
Direkt från New York City med Daniel Svanberg och Erik Bergin