Om New York-podden

Varför en podd om New York? Ja, varför inte? New York City är världens mest kända stad och många svenskar har rest hit på semester, konferens eller på bröllopsresa.

Men alltför många turister, har vi märkt, hamnar i de vanliga stråken länge Femte Avenyn och i Central Park, de klättrar upp i Frihetsgudinnen (som väl egentligen borde kallas Frihetsstatyn – Statue of Liberty) och tar hissen upp i Empire State Building. Troligen tar de även L-linjen till Williamsburg i Brooklyn, hänger runt i Meatpacking, gör över Brooklyn Bridge och fotograferar sig framför Wall Street-skylten och börshuset.

Där tar det ofta stopp.

Manhattan-Bridge-Dumbo-1200x678

Men New York är ju så otroligt mycket mer än så. Det märker man när man bor här, när man får New York in på skinnet, ibland under skinnet. När vinterstormarna viner i Brooklyn Bridges stålvajrar och när sommarhettan når 40 grader och staden dallrar. Man märker det när man går fel i en korsning och av misstag hittar en bortglömd bar som är en tidsmaskin tillbaka till förbudstiden, eller när man med några minuter till godo kastar sig in på en sen Broadway-pjäs eftersom man inte har något bättre för sig. När man, lagom bakfull, hittar ett nytt brunchdiner man aldrig sett fast man passerat utanför hundratals gånger. När man upptäcker en ny favoritöl på något av New Yorks många lokala bryggerier.

Det är alla de där skrymslena, oväntade mötena, bortglömda kvarteren och inbodda barerna som den här podden handlar om. Samt vad som pågår i New York just nu. Välkommen.

IMG_3452

2 reaktioner på ”Om New York-podden”

  1. Har följt Ett annat New York på Instagram och Facebook från början – toppenbra. Nu vill jag gärna ladda ner NY-podden också, men har inte lyckats hittills. Jag har en Samsung (android). Skriv gärna steg för steg, hur jag gör, tack. / Katarina

Vad ska vi podda om? Tipsa!